Over ons

Léon van Dun

voorzitter

35 jaar geleden zijn wij in Beesd komen wonen. Vanaf toen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen, zowel landelijk als regionaal. Ik ben actief geweest in koren en in het voetbal als leider/ trainer bij de jeugd, St. Nicolaas comité, vrijwilliger Thuisadministratie Welzijn West Betuwe etc. Ik heb in zo’n 10 besturen gezeten, regionaal o.a. penningmeester bij de Peuterspeelzaal, Ondernemersvereniging, R.K. Kerk Beesd, voorzitter Koor Bloesem en oprichter/voorzitter van de Stichting Speeltuin Beesd alsmede de Stichting Dorpskrant Beesd. Op landelijk niveau ben ik penningmeester geweest binnen de Ned. VoedselAllergie Stichting en lid van de Raad van Toezicht Accountantsorganisatie. Thans ben ik nog steeds voorzitter van de Dorpskrant Beesd.

Sinds oktober 2017 ben ik raadslid van de gemeente West Betuwe (voorheen Geldermalsen) en voorzitter van de auditcommissie van de gemeente.

Patricia van Veldhuizen

secretaris

Geboren in Ede (1996) en sinds mijn derde woonachtig in Beesd. Ik voel me dan ook zeer thuis in ons mooie dorp en hoop er nog lang te mogen wonen. In het verleden heb ik vrijwilligerswerk gedaan in de ouderenzorg, onder andere bij de Lingehof en liep ik eenmaal per week mijn vaste rondje met het regionale nieuwsblad.

Momenteel hou ik me in het dagelijks leven vooral bezig met mijn werk als zzp’er. In een eerdere editie van de Dorpskrant heb ik meer over mijn werk als schrijftolk verteld; het uittypen van gesprekken voor doven en slechthorenden.

Vlak na het afronden van mijn hbo opleiding ben ik bij de Dorpskrant terecht gekomen, in het voorjaar van 2022. Vrij kort daarna heb ik Yolande Verhagen opgevolgd als secretaris. Daarnaast zit ik ook in de redactie en samen met een geweldige groep dorpsgenoten zetten we ons zesmaal per jaar in om kwaliteit te leveren aan de inwoners van Beesd.

Henk van de Water

penningmeester

Graag stel ik mij even voor;

Geboren in 1961 in Beesd en altijd in Beesd blijven wonen  De jeugdjaren waren op de boerderij van mijn ouders op de Sint-Janssteeg op het landgoed Mariënwaard.  Sinds 1987 weer woonachtig in het dorp, samen met mijn vrouw Jolanda en onze dochters Danique en Denise. En inmiddels ook trotse opa van 2 kleinkinderen.   Ik ben werkzaam in de accountancy, het omgaan met financiën is daarom voor mij dagelijkse praktijk.  In mijn vrije tijd ben ik vooral sportief bezig (wielrennen, hardlopen).  In het verleden heb ik diverse bestuursfuncties vervuld bij o.a. bij de school de Lingelaar, de S.V.B. , Stichting Triathlon Beesd en Stichting Een betere Roemeense wereld

In de zomer van 2021 heb ik de functie van penningmeester mogen overnemen van Patrick de Wit.  Ik doe dit met veel plezier!  Met als doel om het mooie glossy blad de Dorpskrant Beesd nog jaren bij alle inwoners van Beesd 6 x per jaar te laten bezorgen om zo de saamhorigheid en unieke identiteit van onze prachtige  dorp met iedereen te kunnen delen.

henkvandewater@upcmail.nl
06-25377034

Lage Huis 9, Beesd

Maria van Bremen – Beelen

Ook ik wil me even voorstellen als redactielid van de Dorpskrant Beesd. Mijn naam is Maria van Bremen – Beelen.
Voor velen waarschijnlijk geen onbekende, ik ben namelijk geboren en getogen in het mooie dorp Beesd. Ruim 27 jaar werkzaam geweest op de St. Antoniusschool, waarvan zeker 24 jaar bij de kleuters.
Ik ben intussen veertig jaar getrouwd, moeder van drie fijne dochters en oma van vier geweldige kleinkinderen in de leeftijd van een half tot bijna twaalf jaar.
Sinds twee jaar ben ik lid van de redactie en probeer vooral persoonlijke verhalen op papier te krijgen om die met u te delen. Daar gaat meestal een huisbezoekje voor een interview aan vooraf. Voor mij het is het allerbelangrijkst  dat het stuk wat in het krantje komt, geheel is goedgekeurd door de persoon over wie het gaat.
Mocht u een persoonlijk verhaal kwijt willen, dan kunt u zich melden via de mail.

Carmen van Buuren

Hallo, mijn naam is Carmen van Buuren. Ik ben 28 jaar oud en ik woon in Beesd samen met mijn vriend Leon Hogervorst. Als trotse ouders van twee prachtige dochters, Lotte en Iris, is het een drukke, maar gezellige boel in ons huisje. Bijna 10 jaar geleden heb ik mijn studie Communicatie afgerond aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Waarom deze studie? Omdat ik van kleins af aan heerlijk vind om te schrijven. Ik vind het leuk om mijn fantasie de vrije loop te laten en dit op papier te zetten. Momenteel werk ik als contentmarketeer bij BMN en ben ik onderdeel van de redactie van ons krantje. Zo komt alles weer terug bij het schrijven. Naast schrijven heb ik nog meer dingen waar ik graag mijn vrije tijd aan besteed: moestuinieren, knutselen en borrelen met vrienden.

Vera Bullee

Hallo, ik ben Vera en ik ben geboren en getogen in Beesd. Na mijn opleiding Media Management aan het Grafisch Lyceum in Utrecht ben ik verder gaan studeren en heb ik de opleiding Communicatie en Multimedia Design aan de HU met succes afgerond. Momenteel werk ik als online marketing specialist bij Fosby, een online marketing bureau. Naast mijn werk bij Fosby ben ik verantwoordelijk voor de lay-out van de Dorpskrant en zorg ik ervoor dat deze op tijd bij Drukkerij Kemker belandt.